Diajar di Nagara Malaysia

               MALAYSIA. Saha nu teu terang Malaysia ? Nagara anu dikenal salaku asal muasal kartun Upin-Ipin mangrupikeun salah sahiji nagara anu di jugjug di Asia Tenggara kalayan boga pesona anu luar biasa. Ieu ditilik ku sababaraha faktor, salah sahijina nyaéta lokasi Malaysia anu strategis. Unggal nagara ngagaduhan kaistiméwaan sewang-sewang pikeun daérah na, sapertos nagara tatanggi ieu anu sekutu sareng nagara urang mangrupikeun salah sahiji diantarana. Saha anu nyangka yén nagara anu pamaréntahanna dipimpin ku Perdana Menteri ngagaduhan loba hal-hal anu menarik.

               Dina hal ranking, Malaysia mangrupikeun nagara anu ngagaduhan kualitas pendidikan satingkat di luhur Indonésia. Pikeun anjeun anu resep diajar di luar negeri, Malaysia mangrupikeun tujuan anu leres. Paguron luhur anu hadé di Malaysia anu ditingali ku Asia, aya sababaraha hiji nyaeta sapertos ;

1)      Univerisity Malaysia (UM)

2)      Universitas Kabangsaan Malaysia (UKM)

3)      Universitas Putra Malaysia (UPM)

4)      Universitas Téknologi Malaysia (UTM), Anu ngagaduhan reputasi anu saé dina arena nasional sareng internasional.

               Naon wae kaunggulan diajar di Malaysia ? Ieu aya sababaraha kaunggulan diajar di nagara Malaysia nyaeta :

1) Bahasa anu dianggo dina kahirupan sadidinten keur diajar nyaeta basa Inggris Manglish atanapi Malaysia anu ngagaduhan logat sareng aksen khas Melayu.

2) Biaya hirup lumayan pikeun pelajar internasional dibandingkeun sareng nagara-nagara sanes di Amerika, Eropa sareng nagara-nagara Asia nusanesna.

               Pendidikan di Malaysia bisa dimenangkeun ti sakola anu disponsoran pamarentah, sakola swasta atanapi mandiri. Sistem pendidikan terpusat utamina pikeun sakola dasar sareng sakola menengah. Pamarentah nagara teu ngagaduhan kakawasaan kana kurikulum sareng aspek sanes pendidikan dasar sareng menengah. Sistem pendidikan di Malaysia oge nerapkeun ujian standarisasi anu mangrupikeun ciri nu umum pikeun nagara-nagara Asia sapertos Singapura sareng Cina.

Sumber :

  • news.detik.com
  • Blog.qelola.com
  • wikipedia.com