Diajar di Nagara Malaysia

               MALAYSIA. Saha nu teu terang Malaysia ? Nagara anu dikenal salaku asal muasal kartun Upin-Ipin mangrupikeun salah sahiji nagara anu di jugjug di Asia Tenggara kalayan boga pesona anu luar biasa. Ieu ditilik ku sababaraha faktor, salah sahijina nyaéta lokasi Malaysia anu strategis. Unggal nagara ngagaduhan kaistiméwaan sewang-sewang pikeun daérah na, sapertos nagara tatanggi ieu anu sekutu sareng nagara urang mangrupikeun salah sahiji diantarana. Saha anu nyangka yén nagara anu pamaréntahanna dipimpin ku Perdana Menteri ngagaduhan loba hal-hal anu menarik.

               Dina hal ranking, Malaysia mangrupikeun nagara anu ngagaduhan kualitas pendidikan satingkat di luhur Indonésia. Pikeun anjeun anu resep diajar di luar negeri, Malaysia mangrupikeun tujuan anu leres. Paguron luhur anu hadé di Malaysia anu ditingali ku Asia, aya sababaraha hiji nyaeta sapertos ;

1)      Univerisity Malaysia (UM)

2)      Universitas Kabangsaan Malaysia (UKM)

3)      Universitas Putra Malaysia (UPM)

4)      Universitas Téknologi Malaysia (UTM), Anu ngagaduhan reputasi anu saé dina arena nasional sareng internasional.

               Naon wae kaunggulan diajar di Malaysia ? Ieu aya sababaraha kaunggulan diajar di nagara Malaysia nyaeta :

1) Bahasa anu dianggo dina kahirupan sadidinten keur diajar nyaeta basa Inggris Manglish atanapi Malaysia anu ngagaduhan logat sareng aksen khas Melayu.

2) Biaya hirup lumayan pikeun pelajar internasional dibandingkeun sareng nagara-nagara sanes di Amerika, Eropa sareng nagara-nagara Asia nusanesna.

               Pendidikan di Malaysia bisa dimenangkeun ti sakola anu disponsoran pamarentah, sakola swasta atanapi mandiri. Sistem pendidikan terpusat utamina pikeun sakola dasar sareng sakola menengah. Pamarentah nagara teu ngagaduhan kakawasaan kana kurikulum sareng aspek sanes pendidikan dasar sareng menengah. Sistem pendidikan di Malaysia oge nerapkeun ujian standarisasi anu mangrupikeun ciri nu umum pikeun nagara-nagara Asia sapertos Singapura sareng Cina.

Sumber :

  • news.detik.com
  • Blog.qelola.com
  • wikipedia.com

Sharing Session: From Sumedang To Singapore bersama Renik Pertiwi

Katineung sharing session is back! Untuk membuka tahun 2018, kami akan ngobrol-ngobrol dengan Renik Pertiwi. Anak muda Sumedang yang pernah berkuliah keperawatan di Nanyang Polytechnic dan kini sudah menjadi perawat terdaftar di Singapore.

Ikutin ceritanya Renik pada 7 Januari 2017 pukul 19.00 WIB, live streaming di YouTubenya Inimahsumedang. Kalo yang mau nonton tapi akses internet terbatas, bisa dateng langsung ke Sawala Space. Sampai jumpa!

Teu aya deui paribasa kurung batok! Yang belum bergabung dengan Katineung bisa ke katineung.com/join

#katineung #katineungsunda #katineungsumedang #singapore #asean #inimahsumedang #sumedang #diasporasunda

Renik Pertiwi
Renik Pertiwi

Sharing Session: From Sumedang To Yamanashi bersama Mega Lia Istiyanti

UPDATE: Link streaming

Setelah kita ngobrolin bagaimana studi di New Zealand, kini giliran kita ngobrolin Jepang dan kota Yamanashi bersama Mega Lia Istiyanti, Mahasiswa di University of Yamanashi. Isti akan berbagi kepada teman-teman semua mengenai pengalamannya studi di Jepang. Mulai dari cerita bisa sampai ke sana dan kehidupan di sana.

Pantengin Youtube nya Inimahsumedang hari Sabtu, 7 Oktober 2017 jam 19.00 WIB. Karena kita akan live streaming dari Indonesia dan Jepang. Kalo yang mau nonton tapi akses internet terbatas, bisa dateng langsung ke Sawala Space. Sampai jumpa!

Teu aya deui paribasa kurung batok! Yang belum bergabung dengan Katineung bisa ke katineung.com/join

#katineung #katineungsunda #katineungsumedang #jepang #yamanashi

Sharing Session: From Sumedang To New Zealand bersama Syaiful Hilal

UPDATE: Video sharing session ini dapat dilihat di Youtube Channel Inimahsumedang

Katineung mempersembahkan Sharing Session: From To. Di kegiatan pertama Katineung ini, Kang Syaiful Hilal (Mahasiswa Master of Energy, University of Auckland) akan berbagi kepada teman-teman semua mengenai pengalamannya studi di New Zealand. Mulai dari cerita bisa sampai ke sana dan kehidupan di sana.

Pantengin Youtube nya Inimahsumedang hari Minggu, 24 September 2017 jam 15.30 WIB. Karena kita akan live streaming dari Indonesia dan New Zealand. Sampai jumpa!

Katineung sharing session

Bergabung dengan Katineung!

Urang Sunda mah teu kenging kurung batok! . .

Katineung — Komunitas diaspora Sunda. Katineung menghubungkan orang Sunda yang tersebar di berbagai belahan dunia untuk berbagi pengalaman dan menyebarkan inspirasi.

Tidak hanya yang berada di luar negeri, tapi juga dengan yang di dalam negeri untuk berbagi pengalaman dan menyebarkan inspirasi. Tidak hanya yang sudah pernah/sedang tinggal di luar negeri, tapi juga yang ingin berkunjung/tinggal di luar negeri.

Teu aya deui paribasa kurung batok! Mari bergabung:  katineung.com/join